Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Karta Intresseanmälan

Hultasjövägen 455

Älvängen

6 rum
1525 kvm
165 kvm
3 995 000 kr

Fantastisk nybyggd villa i ett naturskönt område strax utanför Göteborg!

Välkomna till Hultasjövägen och denna nybyggda villa från 2018 med 165 välplanerade kvadratmeter fördelat på två plan. Här finns fyra sovrum, två badrum och ett fantastiskt kök i öppen planlösning till vardagsrummet. Exteriören är i New England anda med spröjsade fönster och en härlig balkong på ovanvåningen. Interiören är noggrant utvald med ett stilrent vitt kök från Ballingslöv där matlagningsytorna är generösa då det även inryms en köksö. Till huset hör en stor tomt som passar perfekt för sociala tillställningar och som bjuder in till lek och rörelse. Egen vattenbrunn, djupborrad till 93 meter. Fiber indraget.
Närmsta granne är ni med naturen och Ales finaste badplats som ligger endast 150 meter från huset. På dryga halvtimman kan ni ta er in till Göteborgs innerstad via kollektivtrafik eller bil. Här är det bara att flytta in och trivas!
Utgångspris
3 995 000 kr
Antal rum
6 st
Boarea
165 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Tomtareal
1 525 kvm
Byggnadsår
2018
Gatuadress
Hultasjövägen 455
Postadress
44695 Älvängen

Visning

Torsdag 21 november kl 17.30–18.15 Bokad visning. Anmälan krävs.

Bilder och planlösning

Hultasjövägen 455-1
Hultasjövägen 455-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Hultasjövägen 455-3
Hultasjövägen 455-4
Hultasjövägen 455-5
Hultasjövägen 455-6
Hultasjövägen 455-7
Hultasjövägen 455-8
Hultasjövägen 455-9
Hultasjövägen 455-10
Hultasjövägen 455-11
Hultasjövägen 455-12
Hultasjövägen 455-13
Hultasjövägen 455-14
Hultasjövägen 455-15
Hultasjövägen 455-16
Hultasjövägen 455-17
Hultasjövägen 455-18
Hultasjövägen 455-19
Hultasjövägen 455-20
Hultasjövägen 455-21
Hultasjövägen 455-22
Hultasjövägen 455-23
Hultasjövägen 455-24
Hultasjövägen 455-25
Hultasjövägen 455-26
Hultasjövägen 455-27
Hultasjövägen 455-28
Hultasjövägen 455-29
Hultasjövägen 455-30
Hultasjövägen 455-31
Hultasjövägen 455-32
Hultasjövägen 455-33
Hultasjövägen 455-34
Hultasjövägen 455-35
Hultasjövägen 455-36
Hultasjövägen 455-37
Hultasjövägen 455-38
Hultasjövägen 455-39
Hultasjövägen 455-40
Hultasjövägen 455-41
Hultasjövägen 455-42
Hultasjövägen 455 - Fastighetskarta
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring. Till höger i entrén finner ni bostadens ena badrum som är helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch.

Vardagsrum/Kök

Vidare från hallen kliver ni in i vardagsrummet och köket som befinner sig i en öppen planlösning. På golvet ligger mattlackad ekparkett och väggarna i vitmålade.
I vardagsrummet finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finns också plats för ett matbord med plats för 6-8 personer.

Köket är vitt från Ballingslöv med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i granit sitter vitt kvadratiskt kakel och spotlights. Maskinparken i rostfritt utförande består av spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, ugn, mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Centrerat i köket finner ni även en stör köksö med förvaring där det även finns möjlighet till matplats för fyra personer. Från köket kan ni via pardörrar komma ut till villans uteplats i sydvästläge.

Tvättstuga

Från köket nås bostadens tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

På nedre plan finner ni ett utav sovrummen. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i byrå.

Övre plan

På övre plan finner ni först ett allrum som kan användas som vardagsrum, kontorsrum eller sovrum. Härifrån finns även en av två utgångar till det övre planets balkong i sydvästläge. Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar löper genom hela övre plan.

Sovrum 2, 3 & 4

Villans resterande tre sovrum finner ni på övre plan. I alla tre sovrum finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsyta. Från det större sovrummet nås bostadens balkong i sydvästläge.

Badrum

Villans andra badrum finner ni på övre plan. Helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2018
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
Elitfönster
Ventilation
Frånluft med återvinning
Vatten och avlopp
Egen vattenbrunn, 93 meter djup. Enskilt avlopp.
Uppvärmningssystem
Nibe 730F, frånluftåtervinning

Tomten

Tomtarea: 1 525 kvm

Driftskostnad

Uppvärmning
10 000 kr
Försäkring
1 500 kr
Samfällighet
1 000 kr
Övrigt
1 500 kr
Summa
14 000 kr/år
Driftkostnaderna kan variera beroende på boendesituation. Posten uppvärmning avser även hushållsström. Posten övrigt avser vägar/snö.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
523 000 kr (fastställt 2018)
Byggnadsvärde
200 000 kr
Markvärde
323 000 kr
Typkod
220

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-08-21
Prestanda
58 kWh/m² år
Energiklass
B

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ale Kilanda-Hult GA:1
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1965-02-03)

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta


Warning: max(): When only one parameter is given, it must be an array in /home/nyvymakl/public_html/google_nearby/index.php on line 148
I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.