Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fullblodsgatan 7A

Mölndal

1.5 rum
36.5 kvm
1 795 000 kr
3 049 kr/mån

Trivsam 1,5a med gångavstånd till Mölndals innerstad!

Belägen i ett familjevänligt område kan vi nu erbjuda en välplanerad 1,5a med ett fint naturligt ljusinsläpp. God planlösning och genomgående parkettgolv löper genom lägenheten. I köket finner ni goda förvaringsmöjligheter och badrummet renoverades 2017 då även golvvärme installerades. Här bor ni med gångavstånd till Mölndals Galleria och från Mölndal C finns goda kommunikationsmöjligheter där ni kan ni ta både buss, spårvagn eller pendeltåget in till exempelvis Göteborg Central. Naturskönt område med närhet till Safjället, Änggårdsbergen eller Botaniska.
Utgångspris
1 795 000 kr
Månadsavgift
3 049 kr/mån
Antal rum
1.5 st
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea
36.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.3779%
Andel av årsavgift
0.3779%
Våningsplan
2 av 3
Byggnadsår
1966
Lghnr
00024
Gatuadress
Fullblodsgatan 7A
Postadress
43132 Mölndal

Visning

Söndag 8 september kl 16.15–17.00 Bokad visning. Anmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Fullblodsgatan 7A-1
Fullblodsgatan 7A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Fullblodsgatan 7A-3
Fullblodsgatan 7A-4
Fullblodsgatan 7A-5
Fullblodsgatan 7A-6
Fullblodsgatan 7A-7
Fullblodsgatan 7A-8
Fullblodsgatan 7A-9
Fullblodsgatan 7A-10
Fullblodsgatan 7A-11
Fullblodsgatan 7A-12
Fullblodsgatan 7A-13
Fullblodsgatan 7A-14
Fullblodsgatan 7A-15
Fullblodsgatan 7A-16
Fullblodsgatan 7A-17
Fullblodsgatan 7A-18
Fullblodsgatan 7A-19
Fullblodsgatan 7A-20

Rumsbeskrivning

1 RoKv enligt lägenhetsförteckningen men disponeras idag som 1,5 RoK.

Hall

Mörkgrått klinkergolv och målade väggar i grått. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum/Sovalkov

Vardagsrummet har parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och TV-möbel. Det finns även plats för en matsalsmöbel för ca 4 personer.

Intill finns en sovalkov med ett stort fönster med fint ljusinsläpp där plats för dubbelsäng finns.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och svart med svart klinkergolv och golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, dusch, samt handfatskommod med ovansittande spegelskåp.
Renoverat 2017 - dokument finns.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1966
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
1 500 kr
Hushållsel
2 400 kr
Övrigt
300 kr
Summa
4 200 kr/år
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring och under posten övrigt är bostadsrättstillägg inräknat.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2013-05-02
Prestanda
104 kWh/m² år
Energiklass
D

Föreningen

Namn
BRF Skomakargården
Antal lägenheter
174 st, varav 43 st hyresrätter
Antal lokaler
6 st
Org.nr
769616-0006
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Föreningens hemsida: http://www.skomakargarden.com/
Renoveringar: 2014 utfördes vissa fasadrenoveringar.
2015 nytt värme- och ventilationssystem.
2017/2018 ny vattenstam och renovering av fasad, fönster, balkongdörrar samt balkongfronter. Under samma år renoverades takfot och i samband med detta installerades nya hängrännor och stuprör.
2018 nytt värmesystem

I dagsläget pågår renovering av avloppsstammarna. Detta beräknas färdigställas under 2019. Föreningen ser även över möjligheten till individuell mätning av vattenförbrukning.
Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.
Avgiften för bostadsrätter höjdes med 5% i januari 2019.
Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring. (2019-07-17)
TV/bredband: Kabel-TV via ComHem och bredband via Bahnhof.
Parkering:

Föreningen förfogar över 200 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar 220 kr/mån utan el och 290 kr/mån med el. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn. För att ställa sig på kö till parkeringsplats kontaktar man Bredablick förvaltning.Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Trevlig innergård med lekplatser, grönområden och grillplatser.

Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 43 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Kontroll med styrelsen 2019-07-17.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.