Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Karta Intresseanmälan

Vällsjövägen 9

Pixbo

5 rum
1500 kvm
142 kvm
5 995 000 kr

Villa med fantastisk sjöutsikt!

Precis intill Vällsjön kan vi nu erbjuda en fantastisk villa om 5 rum och kök fördelat på två plan, välplanerade ytor och en vacker tomt som bjuder in till lek och tillställningar. På entréplan möts ni av en öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum där ni även finner utgången till bostadens väl tilltagna altan med plats för loungemöblemang, solsängar och matplats. Inte nog med det har ni även en fantastisk utsikt över sjön som är er närmsta granne. På entréplan ligger bostadens 4 sovrum där master bedroom har anslutning till eget badrum. En trappa ner finner ni tvättstugan tillsammans med bastu och bubbelbad. Intill bostaden har ni ett friliggande garage. Här kan ni ta er en promenad kring Gunnebo slott eller ta en kanottur i Rådasjön. Kommunikationerna tar er enkelt in till Mölnlycke centrum eller till Göteborgs innerstad.
Utgångspris
5 995 000 kr
Antal rum
5 st
Boarea
142 kvm (enligt taxeringsinformation)
Biarea
70 kvm
Typ
1-familjs friliggande villa
Tomtareal
1 500 kvm
Byggnadsår
1947
Gatuadress
Vällsjövägen 9
Postadress
43543 Pixbo

Visning

Söndag 25 augusti kl 11.00–12.00 Bokad visning. Anmäl här bredvid tack.

Bilder och planlösning

Vällsjövägen 9-1
Vällsjövägen 9-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Vällsjövägen 9-3
Vällsjövägen 9-4
Vällsjövägen 9-5
Vällsjövägen 9-6
Vällsjövägen 9-7
Vällsjövägen 9-8
Vällsjövägen 9-9
Vällsjövägen 9-10
Vällsjövägen 9-11
Vällsjövägen 9-12
Vällsjövägen 9-13
Vällsjövägen 9-14
Vällsjövägen 9-15
Vällsjövägen 9-17
Vällsjövägen 9-18
Vällsjövägen 9-19
Vällsjövägen 9-20
Vällsjövägen 9-21
Vällsjövägen 9-22
Vällsjövägen 9-23
Vällsjövägen 9-24
Vällsjövägen 9-25
Vällsjövägen 9-26
Vällsjövägen 9-27
Vällsjövägen 9 - Entréplan
Entréplan
Vällsjövägen 9 - Källarplan
Källarplan
Vällsjövägen 9-30
Vällsjövägen 9-31
Vällsjövägen 9 - Fastighetskarta
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för fri avhängning till er vänster samt förvaringsmöjligheter i tre garderober. På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Redan här slås ni av det härliga ljusspelet från flertalet stora fönster som bidrar till känslan av rymd.

Kök

Parkettgolv och väggar målade i vitt tillsammans med en fondvägg. Vita skåpsluckor från IKEA med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Här finns plats för ett matbord för 4 personer.

Matsal/Vardagsrum

Vidare finner ni matsal och vardagsrum i en öppen och ljus planlösning vilket bjuder in till social samvaro och gemenskap. Här finns plats för ett stort matsalsbord, soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. På golvet ligger fin parkett och väggarna är vita med avbrott för två fondväggar. Härifrån når ni även bostadens väl tilltagna altan med härlig utsikt över Vällsjön.

Sovrum 1-4

Bostaden har fyra sovrum varav det ena ligger i den äldre delen av huset och har parkettgolv och tapetserade väggar i grå/lila. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob med skjutdörrar.

I den nyare delen av huset finner ni bostadens resterande tre sovrum. Golvet är belagt med parkettgolv med golvvärme och väggarna är målade i ljusgrått samt blått. I sovrummen finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaringsmöbel. Två av de nyare sovrummen har även platsbyggda skjutdörrsgarderober med spegelglas för extra förvaring. Från master bedroom har ni dessutom anslutning till ett eget helkaklat badrum utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel samt duschhörna.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av WC, stor handfatskommod med ovansittande spegel samt duschhörna med dörrar i klarglas.

Källarplan

En trappa ner har ni lyxen att ha en egen tvättavdelning med gott om upphängnings- och torkmöjligheter. På detta plan finner ni även en relaxavdelning med bubbelbad, bastu samt en wc.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla med torpagrund och källare
Byggnadsår
1947
Grund
Betonggolvsten
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Bandtäckt plåt
Plåtarbete
Vitlackad galvad plåt
Fönster
3-glas isoler
Ventilation
Frånluft
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem
Bergvärme

Renoveringar

2008 totalrenoverades huset
2015 utfördes tillbyggnad av huset

Tomten

Tomtarea: 1 500 kvm

Driftskostnad

Försäkring
3 000 kr
Vatten/avlopp
6 000 kr
Sotning
167 kr
Hushållsel
14 000 kr
Samfällighet
1 800 kr
Summa
24 967 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Kostnaden under VA är inkl. sophämtning. Kostnaden under Väg/Samfällighetsavgift avser vägföreningsavgift. I angiven elkostnad ingår kostnad för hushållsel samt el för uppvärmning.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
4 879 000 kr (fastställt 2018)
Byggnadsvärde
2 964 000 kr
Markvärde
1 915 000 kr
Typkod
220

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-03-25
Prestanda
91 kWh/m² år
Energiklass
D

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härryda Pixbo GA:2
Avtalsservitut Villa Mm
Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 14-IM2-38/3024.1
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1947-12-31)

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.