Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Karta Intresseanmälan

Tångenvägen 5H

Tuve

4 rum
284 kvm
116 kvm
3 495 000 kr

Radhus i gavelläge med altan och balkong!

Välkomna till ett fint radhus i Tuve i två plan. Tack vare ett fritt gavelläge ligger bostaden så att solen kan följas morgon till kväll. Bostaden har ett kök som är nyrenoverat från 2017, en egen spaavdelning med jacuzzibad, en väl tilltagen altan som förlängs med en härlig gräsmatta samt en balkong. För optimal förvaring finns det både ett förråd samt ett cykelförråd. God ekonomi i samfällighetsföreningen och i närområdet finner ni allt ni kan önska såsom grönområden, kommunikationer, mataffärer, 4H-gård samt vård och omsorg.
Utgångspris
3 495 000 kr
Antal rum
4 st
Boarea
116 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Tomtareal
284 kvm
Byggnadsår
1958
Gatuadress
Tångenvägen 5H
Postadress
41743 Göteborg

Budgivning

Högsta bud
3 700 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Bilder och planlösning

Tångenvägen 5H-1
Tångenvägen 5H-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Tångenvägen 5H-3
Tångenvägen 5H-4
Tångenvägen 5H-5
Tångenvägen 5H-6
Tångenvägen 5H-7
Tångenvägen 5H-8
Tångenvägen 5H-9
Tångenvägen 5H-10
Tångenvägen 5H-11
Tångenvägen 5H-12
Tångenvägen 5H-13
Tångenvägen 5H-14
Tångenvägen 5H-15
Tångenvägen 5H-16
Tångenvägen 5H-17
Tångenvägen 5H-18
Tångenvägen 5H-19
Tångenvägen 5H-20
Tångenvägen 5H-21
Tångenvägen 5H-22
Tångenvägen 5H-23
Tångenvägen 5H-24
Tångenvägen 5H-25
Tångenvägen 5H-26
Tångenvägen 5H-27
Tångenvägen 5H-28
Tångenvägen 5H-29
Tångenvägen 5H-30
Tångenvägen 5H-31
Tångenvägen 5H-32
Tångenvägen 5H-33
Tångenvägen 5H-34
Tångenvägen 5H-35
Tångenvägen 5H-36
Tångenvägen 5H-37
Tångenvägen 5H-38
Tångenvägen 5H - Entréplan
Entréplan
Tångenvägen 5H - Övre plan
Övre plan
Tångenvägen 5H - Fastighetskarta
Fastighetskarta
Tångenvägen 5H-42

Rumsbeskrivning

Undervåning

Hall

I lägenhetens entré möts ni av klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns god plats för avhängning. Från hallen nås bostadens gästtoalett.

Kök

Grått klinkers med värmegolv i köket och laminat i det utbyggda delen från 2017 där plats för matbord finns för 4-6 personer. Vitt IKEA kök med rostfria beslag från 2017. Ovan arbetsbänken i laminat sitter grått kakel. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt två kombinerade kyl och frys.

Vardagsrum

Parkettgolv och ljust målade väggar i grå nyans. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Här finns även förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Rikligt ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck som pryds av sober fönsterbräda i natursten.

Spaavdelning

På undervåningen finns en spaavdelning från 2016 med mörkt klinkergolv och väggar helkaklade i vitt. Här finns jacuzzi, tvättmaskin samt linneskåp för förvaring.

Gästtoalett

På entréplan ligger bostadens gästtoalett. Ljus plastmatta på golvet och vitmålade väggar med ett fondparti av grått kakel som är placerat ovanför handfatet. Gästtoaletten är utrustad med WC, handfat samt ovansittande spegelskåp.

Övervåning

När ni stiger upp på övre plan finns det ett allmänrum där ni med enkelhet kan nyttja det som ett kontorsrum. Laminatgolv och tapetserade väggar i vitt. Härifrån når ni bostadens balkong med utsikt över lekplats.

Sovrum 1, 2 & 3

Laminatgolv och tapetserade väggar i beige med en mönstrad fondtapet. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i inbyggda garderober.

Det andra sovrummet har laminatgolv samt väggar med panel nertill och tapet med bilar på ovantill. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i inbyggda garderober.

Det tredje sovrummet har laminatgolv samt tapetserade väggar med motiv av Disneyprinsessor. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord och förvaring i inbyggda garderober.

Badrum

Grått klinkergolv och helkaklade väggar i ljus nyans av blått och vitt. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschkabin med takdusch och skjutbara dörrar samt handdukstork.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans gavelradhus
Byggnadsår
1958
Grund
Betong
Stomme
Trä & Betong
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel & Plåt
Takbeklädnad
Papp & Plåt
Plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

1996 Gjordes utbyggnad av köket
2001 Renoverades badrummet på ovanvåningen
2012 Nya golv på ovanvåningen
2013 Målades om invändigt av trappa, hall och ovanvåning och trappan fick ny matta och ledstång
2014 Byttes 5 fönster på ovanvåningen och fasad samt tak rustades upp
2015 Cykelförråd samt altan byggdes. Samma år byttes panel på förrådet
2016 Byggdes en spaavdelning i badrummet på nedre plan. Samma år utfördes omtapetsering i de två mindre sovrummen.
2017 Ny ugn, fläkt, kyl/frys, spis i köket samt omtapetsering och nytt golv i utbyggnadsdelen. Balkongen slipades, målades samt fick nytt kompositgolv.
Gästtoaletten fick ny toalettstol, handfat, våtrumsmatta samt ommålning och kakel.
Badrum uppe fick ny duschkabin
Relining avloppsrör utfördes invändigt (föreningen betalade utvändigt). Samma år utfördes rengöring av ventilation

Tomten

Tomtarea: 284 kvm

Driftskostnad

Försäkring
4 579 kr
Hushållsel
3 766 kr
Samfällighet
35 484 kr
Övrigt
3 708 kr
Summa
47 537 kr/år
Kostnader under övrigt avser 309 kr/månad för TV och bredband via Fiber.
I samfällighetsavgiften ingår: tillgång till tvättstuga, snöröjning av gemensamma ytor, gräsklippning gemensamma ytor, underhåll av lekplats och rabatter på föreningens mark, avloppsrenovering under bottenplattan som gjordes för 2 år sedan, byte av stuprör/hängrännor, sophämtning, uppvärmning genom fjärrvärme, arvode till styrelsen, vatten samt tillgång till konferenslokal

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
2 046 000 kr (fastställt 2018)
Byggnadsvärde
1 050 000 kr
Markvärde
996 000 kr
Typkod
220

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-05-03
Prestanda
144 kWh/m² år
Energiklass
E

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tuve GA:22, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tuve GA:24
Planbestämmelser
Stadsplan (1979-09-26)

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.