Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gröna Annas Gata 17

Centrala Hisingen

2 rum
46 kvm
2 550 000 kr (slutpris)
2 702 kr/mån
Såld

Ljus gavellägenhet med söderbalkong & lugnt gårdsläge!

Välkomna till Porslinsfabriken som ligger med fint läge vid Kvillebäcken. Högst upp i huset ligger denna välplanerade gaveltvåa med lugnt gårdsläge, fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och härlig balkong. Genomgående modern och hög standard, trevliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning, rymligt sovrum med bra förvaring samt badrum med tvättpelare. Porslinsfabriken ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Stadsdelen präglas av Kvillebäcken och de fina innergårdarna som omringar området.
Slutpris
2 550 000 kr
Månadsavgift
2 702 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten och Telia Triple-play.
Boarea
46 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.5542%
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2010
Lgh.nr
6-401
Gatuadress
Gröna Annas Gata 17
Postadress
41708 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Gröna Annas Gata 17-1
 Gröna Annas Gata 17-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gröna Annas Gata 17-3
 Gröna Annas Gata 17-4
 Gröna Annas Gata 17-5
 Gröna Annas Gata 17-6
 Gröna Annas Gata 17-7
 Gröna Annas Gata 17-8
 Gröna Annas Gata 17-9
 Gröna Annas Gata 17-10
 Gröna Annas Gata 17-11
 Gröna Annas Gata 17-12
 Gröna Annas Gata 17-13
 Gröna Annas Gata 17-14
 Gröna Annas Gata 17-15
 Gröna Annas Gata 17-16
 Gröna Annas Gata 17-17
 Gröna Annas Gata 17-18
 Gröna Annas Gata 17-19
 Gröna Annas Gata 17-20
 Gröna Annas Gata 17-21
 Gröna Annas Gata 17-22

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning och förvaringsmöjligheter i en garderob. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Kök

Köket har köksinredning i vitt som bryts av med bänkytor i mörkt trä och grått kakel. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Den maskinella utrustningen har svart utförande och består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom fläkten som är från Franke. Från köket nås lägenhetens härliga balkong i soligt söderläge med utsikt mot Kvillebäcken. Öppen planlösning mellan köket, matplatsen och vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet präglas av ett fint fönsterparti i vinkel som bidrar med rikligt ljusinsläpp. Här kan man inreda med soffa och övrigt möblemang.

Sovrum

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Lugnt gårdsläge och fint ljusinsläpp.

Badrum

Modernt badrum med helkaklade väggar i vitt med fondparti i grått samt grått klinkergolv med kompassros i mosaik. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infällda spotlights, handdukstork samt duschhörna med vikväggar i klarglas. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Övrigt

Lägenheten disponeras som en 2:a enligt nuvarande planlösning men är registrerad som en 1:a enligt lägenhetsförteckningen.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2010
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
4 av 4. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 500 kr
Försäkring
300 kr
Summa
1 800 kr
Kostnaderna är individuella och kan därför variera. Posten försäkring avser bostadsrättstillägget, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-02-05)
Prestanda
93 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Stengodset
Org.nummer
769615-6178
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
133 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ok med fördelning 10/90.
Renoveringar
2015 sågs brandskyddet över.
Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan.
Investeringar som ligger i plan är porttelefoni, arbetet påbörjade i december 2018 och kommer ske stegvis i tre år.
2019 planeras rengöring av ventilation.
2020 OVK.
Parkering
Föreningen har 21 parkeringsplatser i garage och utomhus på Gröna Annas gata finns 19 parkeringsplatser. Det finns även 36 parkeringsplatser att hyra på grannfastigheten Tingstadsvassen 1:2. Kostnad för garageplats är ca 1000/månad och p-plats ca 500-600 kr/månad. Dessa administreras av Primär Fastighetsförvaltning AB. I dagsläget är det kö (2019-03-18). Besöksparkeringar mot avgift finns i området, även 2-timmars parkeringar.
TV/bredband
Telia som leverantör av bredband, TV och telefoni. I avgiften ingår Tv (stora paketet), bredband 100/100 och IP telefoni.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Primär fastighetsförvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-03-27).
Övrigt
I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Lägenhetsförråden hyrs mot en kostnad om 100kr/kvm/mån. Storlekarna varierar mellan 1,2-5 kvm. I dagsläget är det kö dit. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus.
Allmänt om föreningen
Brf Stengodset består av 133 lägenheter fördelat på 5 huskroppar som är 4-10 våningar. Bostäderna är uppförda av Peab och inflyttningen påbörjades november 2009.

Kontrollerat med föreningen 2019-03-27.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta