Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Mölndalsvägen 87H

Göteborg södra centrum – Almedal och Fredriksdal

2 rum
50 kvm
2 825 000 kr (slutpris)
3 082 kr/mån
Såld

Skandinaviskt stilspråk med ljus & tidlös elegans!

Välkomna till Norra Nova, den ljusare och elegantare delen av det nyproducerade bostadskvartetet Light Factory Gbg! Modern tvåa som präglas av tidlös elegans och ljusa färgval som skapar en perfekt bas för det skandinaviska hemmet. Genomgående vitpigmenterad askparkett kombineras med väggar och lister i kritvit nyans. Bländvitt kvalitetskök från Marbodal med energisnåla vitvaror samt modernt badrum med trådlös ljudanläggning och tvättmöjlighet. Generösa fönsterpartier och stor gårdsbalkong i västerläge. Slående förvaring i skjutdörrsgarderob, klädkammare och förråd beläget på samma våningsplan. Brf Norra Nova har känslan av ett finare hotell med sin gemensamma loungeyta med trådlöst internet, elegant inredda och ljussatta trapphus samt glasad hiss mot gatan.

Light Factory är ett bekvämt framtidsboende med bekvämligheter såsom bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel och låsbara cykelboxar. Här bor du med all tänkbar service nära tillhands - mataffärer, vårdcentral, gym, restauranger och kommunikationer. Det är även nära till grönområden och man är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd och det är endast tre hållplatser från Korsvägen!
Slutpris
2 825 000 kr
Månadsavgift
3 082 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning. Obligatoriskt tillägg om 220kr/mån för Telia Triple play ingår i avgiften.
Boarea
50 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.9682%
Våningsplan
3 av 10. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
31203
Gatuadress
Mölndalsvägen 87H
Postadress
41263 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Mölndalsvägen 87H-1
 Mölndalsvägen 87H-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Mölndalsvägen 87H-3
 Mölndalsvägen 87H-4
 Mölndalsvägen 87H-5
 Mölndalsvägen 87H-6
 Mölndalsvägen 87H-7
 Mölndalsvägen 87H-8
 Mölndalsvägen 87H-9
 Mölndalsvägen 87H-10
 Mölndalsvägen 87H-11
 Mölndalsvägen 87H-12
 Mölndalsvägen 87H-13
 Mölndalsvägen 87H-14
 Mölndalsvägen 87H-15
 Mölndalsvägen 87H-16
 Mölndalsvägen 87H-17
 Mölndalsvägen 87H-18
 Mölndalsvägen 87H-19
 Mölndalsvägen 87H-20
 Mölndalsvägen 87H-21
 Mölndalsvägen 87H-22
 Mölndalsvägen 87H-23

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegelglas och ELFA-system längs ena väggen. I taket sitter infälld belysning. Lägenheten har genomgående vitpigmenterad askparkett samt väggar, lister och dörrfoder i samma kritvita nyans.

Vardagsrum/Kök

Härliga sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Köket kommer från Marbodal och har kritvita köksluckor som kombineras med en varmgrå laminatbänkskiva samt kakel i vitmelerad kustgranit. Blandaren i mattborstad krom blir ett diskret utropstecken och ett gott exempel på hur varje detalj är vald med omsorg Arbetsytorna belyses av en LED-list med dimmer. De energisnåla vitvarorna är i rostfritt utförande och kommer från Siemens förutom fläkten som är från Franke. Vitvarorna består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Sovrum

Rymligt sovrum som avskiljs med två diskreta skjutdörrar. Här kan man inreda med dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter finns i form av en klädkammare. Fint ljusinsläpp samt utgång till lägenhetens härliga balkong i västerläge.

Badrum

Modernt helkaklat badrum där den ljusa kustgraniten återkommer som klinkergolv och väggarna har vitt kakel med reliefmönster. Vitlackad handfatskommod med inbyggd och trådlös ljudanläggning samt duschhörna med rundad vikvägg i klarglas och takdusch. I badrummet finns även kombimaskin från Siemens samt en specialdesignad torkställning med över tio meters torklängd vilket ger funktionalitet som en egen tvättstuga. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd på samma våningsplan.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
3 av 10. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 600 kr
Vatten/avlopp
1 340 kr
Försäkring
300 kr
Summa
4 240 kr
Kostnaderna är enligt schablon och kan därför variera. Posten försäkring avser bostadsrättstillägget, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Norra Nova
Org.nummer
769631-7374
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
91 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, minsta andel 10%.
Renoveringar
Då fastigheten är nyproducerad finns inga utförda eller planerade renoveringar.
Parkering
I föreningen finns 42 garageplatser i gemensamhetsanläggning som nås med hiss direkt ifrån trapphusen. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 3 MC-platser i garaget. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser (2019-04-24). I garaget kommer också finnas flera laddstationer för elbilar samt 2 bokningsbara bilpoolsfordon.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet (100/100) och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN) vilket läggs som ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 220kr. En trådlös router och en digitalbox för TV hör till lägenheten.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av JM@home. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. (2019-04-24)
Övrigt
I föreningen finns gemensam lounge med sköna sittplatser och trådlöst internet, cykel- & barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Gemensam innergård med utemöbler.
Allmänt om föreningen
Brf Norra Nova är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2016. I föreningen finns 91 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Föreningens adress är Mölndalsvägen 87 C-J.

Kontrollerat med Lars-Göran Ek på JM 2019-04-24.

Göteborg södra centrum – Almedal och Fredriksdal

Bekvämt, grönskande och citynära

I mysiga Almedal och Fredriksdal bor du bekvämt nära centrum med allt som stan har att erbjuda. I denna lugna, harmoniska och grönskande stadsdel trivs människor i alla åldrar. Det perfekta läget i utkanten av innerstan gör att trafiken är betydligt lugnare här än i många andra delar av Göteborg. Med arkitektur från 1940-talet tillsammans med mycket grönska är detta område både speciellt och vackert.

Göteborgs södra centrum var en gång i tiden stadens textildistrikt. Här finns anrika industriminnen som Lyckholms och Krokslätts fabriker.

Stort utbud och bra förbindelser

I området finns restauranger, gym och matbutiker. Är du ute efter ett större utbud tar du dig snabbt till city. Förbindelserna med Korsvägen, Johanneberg och Chalmers är utmärkta, vilket gör det enkelt att pendla.  

Här bor du även nära några av Göteborgs mest attraktiva besöksmål – Nya Ullevi, Liseberg, Gothia Towers, Universeum och Världskulturmuseet.

Barnomsorg och skolor

I området finns Kunskapsskolan (6–9) och Engelska skolan (3–6) samt flera andra grundskolor och förskolor, till exempel Framnäsgatans och Kullegatans förskolor.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta