Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Verktumsgatan 4

Flatås

2 rum
65 kvm
1 895 000 kr
3 289 kr/mån

Ljus tvåa med nyrenoverat badrum!

Med lugnt gårdsläge finner ni denna ljusa och välplanerade tvåa som har stora fönster i insynsskyddat läge. Lägenheten erbjuder ett genomtänkt och härligt kök som lockar till matlagning, nyrenoverat badrum med tidlösa materialval och tvättmaskin, rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i hallen. Fin gård med gräsmatta och utemöbler där man kan njuta av sköna sommardagar. Flatås är ett populärt och väletablerat område med goda kommunikationer samt närhet till handel och service. Det är även bekvämt gång- och cykelavstånd till såväl stadsliv som grönskande natur och havet.
Utgångspris
1 895 000 kr
Månadsavgift
3 289 kr/mån
Antal rum
2 st
I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg om 200kr/mån för tv och bredband från Comhem.
Boarea
65 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.41%
Andel av årsavgift
1.91%
Våningsplan
2 av 4
Byggnadsår
1964
Lghnr
1522
Gatuadress
Verktumsgatan 4
Postadress
42173 Västra Frölunda

Budgivning

Högsta bud
2 125 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Verktumsgatan 4-1
Verktumsgatan 4-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Verktumsgatan 4-3
Verktumsgatan 4-4
Verktumsgatan 4-5
Verktumsgatan 4-6
Verktumsgatan 4-7
Verktumsgatan 4-8
Verktumsgatan 4-9
Verktumsgatan 4-10
Verktumsgatan 4-11
Verktumsgatan 4-12
Verktumsgatan 4-13
Verktumsgatan 4-14
Verktumsgatan 4-15
Verktumsgatan 4-16
Verktumsgatan 4-17
Verktumsgatan 4-18

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fem garderober och ett städskåp. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Kök

Genomtänkt och härligt kök som erbjuder generösa arbetsytor och gott om förvaring. Köket har köksinredning i svart som bryts av med vitrinöverskåp, bänkytor i ek samt stänkskydd i vitt och grått kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Eklaminat och vitmålade väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och utsikt över omgivningarna.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst utformat och har rikligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och en fransk balkong. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum

Stort sovrum med rofyllt och insynsskyddat läge. Här kan man inreda med dubbelsäng, tillhörande sängbord och byrå. Eklaminat och vitmålade väggar. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum

Nyrenoverat badrum från 2018 med tidlösa materialval där golvet kläs av stora klinkerplattor i grått och väggarna har stora kakelplattor i vitt. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp med eluttag, badkar samt tvättmaskin (Bosch). I taket sitter infällda spotlights. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1964
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
300 kr
Hushållsel
2 900 kr
Summa
3 200 kr/år
Kostnaderna är individuella och kan därför variera. Posten försäkring avser bostadsrättstillägget, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2009-10-01
Prestanda
114 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Verktum
Antal lägenheter
67 st, varav 17 st hyresrätter
Org.nr
769614-9983
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Kopare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Nej, tomträtt.
Renoveringar: 2010 Byttes alla fönster ut mot nya.
2011 Relining av avloppet och flertalet toaletter byttes ut mot nya.
2013 Alla balkonger byggs ut och vissa boende väljer att glasa in. Kapaciteten i tvättstugan fördubblas.
2014 Asfalten förnyas runt våra lägenheter och nya buskar och planteringar planteras, dagvattenbyte runt och under huset samt webbsida skapas.
2015 Fasadrenovering utförd. Ny isolering och nytt tegel samt hydrofobering av fasad. Takrenovering utförd.
2016 Byte av ytter- och innerdörrar. Nytt bokningssystem till tvättstuga och torkrum. Lekplats uppfräschad. bl.a. med nya redskap.
2017 utfördes en OVK som resulterade i omfattande åtgärder. Bland annat byttes samtliga takfläktarna ut till nya och mer energisnåla modeller, samtliga ventilationskanaler rensades och köksfläktar av fel typ har bytts ut. Samma år byggdes även en gemensam bastu.
2018 renovering av fastighetens sockel samt dränering utanför Verktumsgatan 4.

Föreningen håller på att upprätta en underhållsplan. Framöver planeras takbyte och om ca 5-10 år stamrenovering. Detta kommer bekostas av intäkter från försäljning av hyresrätter.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsingen. Föreningen har en god ekonomi och dolda tillgångar i ca 17 hyresrätter som säljs av när det är möjligt. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-03-06).
TV/bredband: Tv och bredband via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 200 kr/mån. Hastigheten på bredbandet är 250Mbit.
Parkering:

Föreningen förfogar över ca 60 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 200kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser (2019-03-06).

Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja

I föreningen finns gemensam tvättstuga, cykelrum och bastu.

Styrelsen vill träffa köparna innan godkännande.

Brf Verktum äger sen 2009 tomträtten till fastigheten Järnbrott 145:1 med adress Verktumsgatan 4-18. På fastigheten finns ett flerbostadshus som omfattar 67 lägenheter varav 50 är bostadsrätter och 17 upplåts med hyresrätt. Några hyresrätter är på väg att säljas framöver.

Kontrollerat med föreningen 2019-03-06.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.