Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Solskensvägen 5

Surte

3.5 rum
88 kvm
2 995 000 kr
4 385 kr/mån

Klimatsmart gavellägenhet med stor inglasad balkong i vinkel!

Längst in på en återvändsgata med direkt närhet till lummig natur bor ni lugnt och behagligt. Huset är byggt i miljöklass guld och är en del av projektet Green Village som är ett boendekoncept där du som boende har satts i första rummet tillsammans med hållbarhet, miljö och design i ett unikt samarbete med naturens egna krafter. Bostaden nyproducerades 2016 och har bra planering med generösa sällskapsytor i öppet samband med stora fönsterpartier samt en inglasad hörnbalkong om ca 30 kvm med utsikt mot naturen som pricken över i:et. El och parkering ingår i avgiften. Genom sin välplanerade planlösning går den att använda som en fyrarummare. Perfekt område för er som uppskattar närheten till vacker natur och fina badsjöar. Här bor ni även med närhet till skola, förskola, affärer, läkarvård och fritidsaktiviteter samtidigt som Surte har perfekt pendelavstånd till Göteborg på ca 10 min!
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
4 385 kr/mån
Antal rum
3.5 st
I avgiften ingår värme, vatten, el och parkering.
Boarea
88 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
4.35%
Våningsplan
1 av 6, hiss finns.
Byggnadsår
2016
Lghnr
15-1001
Gatuadress
Solskensvägen 5
Postadress
44556 Surte

Visning

Söndag 25 augusti kl 14.00–14.45 Bokad visning. Anmäl dig här bredvid tack.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Solskensvägen 5-1
Solskensvägen 5-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Solskensvägen 5-3
Solskensvägen 5-4
Solskensvägen 5-5
Solskensvägen 5-6
Solskensvägen 5-7
Solskensvägen 5-8
Solskensvägen 5-9
Solskensvägen 5-10
Solskensvägen 5-11
Solskensvägen 5-12
Solskensvägen 5-13
Solskensvägen 5-14
Solskensvägen 5-15
Solskensvägen 5-16
Solskensvägen 5-17
Solskensvägen 5-18
Solskensvägen 5-19
Solskensvägen 5-20
Solskensvägen 5-21
Solskensvägen 5-22
Solskensvägen 5-23
Solskensvägen 5-24
Solskensvägen 5-25
Solskensvägen 5-26
Solskensvägen 5-27
Solskensvägen 5-28
Solskensvägen 5-29
Solskensvägen 5-30
Solskensvägen 5-31
Solskensvägen 5-32

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderober samt en stor klädkammare som även kan användas som arbetsrum/sovrum då nuvarande ägare har försett rummet med ventilation samt fönster. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum/Kök

Ljusa sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning med rikligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck och utgång till en stor inglasad balkong i vinkel om ca 30 kvm. Härlig utsikt mot naturen.

HTH-kök med köksinredning i vitt, bänkytor i grått och stänkskydd i grått kakel. I köket finns en praktisk köksö och under 2018 installerades extra köksskåp med belysning under.
Vitvaror från AEG som utgörs av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn med varmluft, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. I taket sitter infällda LED-spotlights. Invid det generösa fönsterpartiet i vinkel ryms en matplats för stora middagssällskap.

Sovrum 1 & 2

Lägenheten har två sovrum varav det största har gavelläge och utgång till balkongen. Det största sovrummet kan inredas med dubbelsäng och har förvaringsmöjligheter i garderober. Det mindre sovrummet har plats för säng och arbetshörna.

Badrum

Ljust rymligt badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar med en dekorativ vertikal bård i svart. Badrummet har behaglig golvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork och duschhörna med vikdörrar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med arbetsyta, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. I taket sitter infällda LED-spotlights och ett fönster bidrar med naturligt dagsljus.

Övrigt

Lägenheten har intelligenta styrsystem för vatten- och elanvändning och ljudklass B.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Rumsdisponering

Tre rum och kök enligt lägenhetsförteckningen men disponeras som 3,5 rum och kök.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2016
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Uppvärmningssystem
Bergvärme och vindkraft

Driftskostnad

Försäkring
1 500 kr
Summa
1 500 kr/år
Föreningen bekostar bostadsrättstillägget kollektivt. Som driftskostnad tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Föreningen

Namn
Brf Solskensvägen 2
Antal lägenheter
21 st
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769627-7826
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Renoveringar: Fastigheterna färdigställdes 2016.
Februari 2019 utfördes den 2-årsbesiktning av fastigheten. Eventuella åtgärder och brister åtgärdas av byggentreprenören och ingår i garantin.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Ale Fastighetsförvaltning.
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-07-17).
TV/bredband: Föreningen är ansluten till fiber via Telia öppet fiber. Bostadsrättsinnehavarna har möjlighet att välja tv och internet via valfri leverantör.
Parkering:

Till alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Det finns i dagsläget inte möjlighet att få mer än en plats med föreningen håller på att se över möjligheterna med kommunen.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, gästlägenhet samt en gemensamhetslokal som delas med Brf Solskensvägen 1 och 3. Grönytor mellan husen med planteringar, sandlåda och sittplatser.

Brf Solskensvägen 2 består av två punkthus med 21 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 bostadsrättslokal. Föreningen äger fastigheten Surte 43:171 med adress Solskensvägen 5 & 7. Föreningen köpte fastigheten 2016.

Kontroll med styrelsen 2019-07-17.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.