Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Björnekärrsgatan 4B

Gamlestaden

2 rum
48 kvm
1 895 000 kr
3 100 kr/mån

Lugnt läge med västerbalkong mot grönskande omgivningar!

Högst upp i huset ligger denna mysiga tvåa med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och balkong i västerläge mot ett lugnt grönskande skogsområde. Trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen där man kan njuta av fågelkvitter och solens strålar från 11 till 19 på kvällen. Köket har bevarad köksinredning i original som omlackerades 2018. Lägenheten erbjuder även ett rofyllt sovrum, klädkammare samt kaklat badrum med dusch. Fina bevarade originaldetaljer från 1945 som gjutjärnselement och fönsterbrädor i marmor. Liten självförvaltande förening med 18 lägenheter.

Gamlestaden är ett expansivt område där det har hänt mycket den senaste tiden. Här bor ni med kort gångavstånd till Gamlestadstorget som har ett bra utbud av butiker och närservice samt flertalet caféer och restauranger. Här bor man även med närhet till Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Goda kommunikationer med flera buss- och spårvagnslinjer samt pendeltågstation.
Pris
1 895 000 kr
Månadsavgift
3 100 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV & bredband.
Boarea
48 kvm (enligt föreningens information)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
5.696%
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Byggnadsår
1945
Lgh.nr
12/0112
Gatuadress
Björnekärrsgatan 4B
Postadress
41504 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

 Björnekärrsgatan 4B-1
 Björnekärrsgatan 4B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Björnekärrsgatan 4B-3
 Björnekärrsgatan 4B-4
 Björnekärrsgatan 4B-5
 Björnekärrsgatan 4B-6
 Björnekärrsgatan 4B-7
 Björnekärrsgatan 4B-8
 Björnekärrsgatan 4B-9
 Björnekärrsgatan 4B-10
 Björnekärrsgatan 4B-11
 Björnekärrsgatan 4B-12
 Björnekärrsgatan 4B-13
 Björnekärrsgatan 4B-14
 Björnekärrsgatan 4B-15
 Björnekärrsgatan 4B-16
 Björnekärrsgatan 4B-17
 Björnekärrsgatan 4B-18
 Björnekärrsgatan 4B-19
 Björnekärrsgatan 4B-20
 Björnekärrsgatan 4B

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Hallen har parkettgolv från 2018 och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum som kan inredas med både soffa, matplats och övrigt möblemang. Rofyllt läge med fönster och balkong mot ett fint skogsområde på baksidan av huset. Balkongen vetter mot väster och erbjuder sol från 11 till 19. Vardagsrummet har parkettgolv från 2018 och vitmålade väggar.

Kök

Köket har bevarad köksinredning i original som omlackerades 2018 i en ljusgul ton. Ovan de vita arbetsytorna sitter ljust sandfärgat kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis (2012), fläkt, diskmaskin (2012) samt kyl med frys. Trälaminatgolv och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för två till tre personer.

Sovrum

Rymligt sovrum som har rofyllt läge med fönster mot ett skogsområde. Här kan man inreda med dubbelsäng och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober. Golvet kläs av en ljus plastmatta och väggarna är målade i vitt.

Badrum

Badrummet har grått klinkergolv och kaklade väggar i vitt med mörkblå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt dusch. Ett fönster bidrar med dagsljus.

Förråd

Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1945
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
300 kr
Summa
2 700 kr
Kostnaderna är individuella och kan därför variera. Posten försäkring avser bostadsrättstillägget, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Björnekärret
Org.nummer
769616-6870
Föreningens ekonomi
Föreningen sköter både den ekonomiska förvaltningen själva. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-03-20).
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Tomträttsavtalet löper ut 2025. Omförhandlas var 10:e år.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
18 st
TV/bredband
Tv och Bredband via Comhem.
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
I dagsläget finns inga planerade renoveringar framöver.
Större utförda renoveringar:
1981 stambyte badrum/kök.
2016 takbyte.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.
Allmänt om föreningen
Brf Björnekärret bildades 2007 och är belägen på Björnekärrsgatan 4 A-C i Göteborg. Föreningens fastighet Kviberg 10:4 förvärvades 2007 och består av ett flerbostadshus om 3 våningar med 18 lägenheter och 3 lokaler. Fastigheten är uppförd 1945.

Kontrollerat med föreningen 2019-03-20.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.