Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Önskevädersgatan 51

Biskopsgården

3 rum
75.4 kvm
1 695 000 kr
3 961 kr/mån

Ljus gavellägenhet med inglasad balkong i västerläge!

Välkomna till en ljus och rymlig gaveltrea med bra planlösning och fönster i tre väderstreck. Härlig inglasad balkong i västerläge med utsikt över omgivningarna och tack vare inglasningen kan man njuta av balkongen under stora delar av året. Lägenheten präglas av fin färgsättning och dekorativa designtapeter. Trivsamt kök med bevarad originalinredning och bekvämlighet som diskmaskin. Två sovrum i bra storlek, gott om förvaring och helkaklat badrum med badkar. Här bor man med trivsamma omgivningar och det mesta man kan önska finns i närheten.
Utgångspris
1 695 000 kr
Månadsavgift
3 961 kr/mån
Antal rum
3 st
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Boarea
75.4 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.61369%
Andel av årsavgift
0.61369%
Våningsplan
1 av 8, hiss finns.
Byggnadsår
1959
Lghnr
129
Gatuadress
Önskevädersgatan 51
Postadress
41835 Göteborg

Visning

Söndag 24 mars kl 16.00–16.45 Bokad visning! Anmäl nedan.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Önskevädersgatan 51-1
Önskevädersgatan 51-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Önskevädersgatan 51-3
Önskevädersgatan 51-4
Önskevädersgatan 51-5
Önskevädersgatan 51-6
Önskevädersgatan 51-7
Önskevädersgatan 51-8
Önskevädersgatan 51-9
Önskevädersgatan 51-10
Önskevädersgatan 51-11
Önskevädersgatan 51-12
Önskevädersgatan 51-13
Önskevädersgatan 51-14
Önskevädersgatan 51-15
Önskevädersgatan 51-16
Önskevädersgatan 51-17
Önskevädersgatan 51-18
Önskevädersgatan 51-19
Önskevädersgatan 51-20
Önskevädersgatan 51-21
Önskevädersgatan 51-22
Önskevädersgatan 51-23
Önskevädersgatan 51-24

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober. Hallen har vitt klinkergolv och väggar med en fin blommönstrad designtapet från William Morris.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum i gavelläge med generösa ytor och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Härifrån nås även lägenhetens härliga inglasade balkong i västerläge med utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord för stora middagssällskap. Fiskbensparkett i original och ljusgråa väggar.

Kök

Köket har bevarad köksinredning i original med vita köksluckor och stänkskydd i vitt kakel. Nya bänkytor sattes in 2018. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn, fläkt (2017), diskmaskin (2017) samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ljust klinkergolv och väggar i en behaglig grön nyans. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Sovrum 1 & 2

Lägenheten har två rymlig sovrum som kan inredas med dubbelsäng och arbetshörna samt garderober. Det ena sovrummet har väggar är målade i en behaglig grön nyans medan det andra har gammelrosa väggar med en matchande mönstrad designtapet från Helen Blanche. Båda rummen har vitmålat laminatgolv och fönster som ger ljusinsläpp.

Badrum

Helkaklat badrum med sandfärgat klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, kommod med ovanpåliggande handfat (2017), spegel, handdukstork samt badkar med taksil och handdusch (2017). Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1959
Ventilation
Frånluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
300 kr
Hushållsel
2 200 kr
Summa
2 500 kr/år
Kostnaderna är enligt schablon och kan därför variera. Posten försäkring avser bostadsrättstillägget, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2009-11-17
Prestanda
125 kWh/m² år

Föreningen

Namn
HSB Brf Regnbågen
Antal lägenheter
173 st
Org.nr
757200-9350
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Nej, föreningen innehar fastigheterna med tomträtt. Omförhandlas 2038.
Renoveringar: 1995 - stambyte, fönsterbyte och inglasning av balkongerna
2006/2007 - takrenovering
2010 - installerades fiber i varje lägenhet
2012/2013 - elektroniska lås till alla entrédörrar (både på fram och baksida)
2015 - utfördes OVK-besiktning
2016 - belysning i entrén samt uppfräschning av trapphus
2018- Relining

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en 10 årig underhållsplan för att säkra det yttre underhållet av föreningens byggnader. Underhållsplanen uppdateras årligen och hålls därmed aktuell. Föreningen planerar under våren 2019 att bredda parkeringsplatserna.
Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-02-14).
TV/bredband: Kabel-tv från ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband finns tillgängligt både via Telia samt via ComHem, abonnemang tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.
Parkering:

Föreningen förfogar över ca 145 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 250kr/mån. I dagsläget finns det lediga platser (2019-02-14).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

I föreningen finns gemensam tvättstuga samt låst cykelrum. Man har även möjlighet att hyra samlingslokal och gästlägenheter. Till samtliga lägenheter tillhör ett källarförråd. Det finns även grillplats och lekplats utomhus.Styrelsen vill gärna träffa köparna och man är välkommen till expeditionen på helgfria måndagar 18.00-19.00.

HSB Brf Regnbågen består av 173 lägenheter fördelat på adresserna Väderbodarna 2, 3, 4, 5 samt Önskevädersgatan 51, 53 och 55. Fastigheterna är byggda 1959. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Kontrollerat med föreningen 2019-02-14.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Biskopsgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Biskopsgården och Länsmansgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Från centrala Göteborg når du Biskopsgården på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5, 6 och 10. Du kan även åka med buss 25 som trafikerar sträckan Balltorp–City–Länsmansgården.

Intressant natur och allt för en bra fritid

I Biskopsgården finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och fem skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I Biskopsgården finns fem skolor. Ryaskolan, Svartedalsskolan, Sjumilaskolan och Jättestensskolan är F–9-skolor medan Landamäreskolan är en F–6-skola.