Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Kapplandsgatan 84B

Högsbo

2 rum
49.2 kvm
2 500 000 kr (slutpris)
2 584 kr/mån
Såld

Totalrenoverad tvåa med inglasad söderbalkong!

Högst upp i huset finner ni denna totalrenoverade tvåa med inglasad balkong i söderläge. Lägenheten är renoverad under 2019 med genomgående sobra materialval. Sociala ytor i öppen planlösning med generöst ljusinsläpp och utgång till den härliga balkongen som blir som ett extra rum. Modernt kök med släta luckor i ljusgrått, rostfria vitvaror och industriell touch. Stambytt och renoverat badrum med det lilla extra. Som pricken över i:et bjuder lägenheten även på goda förvaringsmöjligheter i en walk-in-closet med snygg belyst inredning och mjuk heltäckningsmatta. Stor härlig innergård med fina uteplatser. Lugnt och skönt boende i en bra och välskött förening med bekvämt cykelavstånd till Linnégatans puls, salta hav och endast några minuter med spårvagn in till centrum och åt andra hållet nya shoppingmeckat Frölunda Torg.
Slutpris
2 500 000 kr
Månadsavgift
2 584 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband.
Boarea
49.2 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.31655%
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1961
Lgh.nr
240
Gatuadress
Kapplandsgatan 84B
Postadress
41478 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Kapplandsgatan 84B-1
 Kapplandsgatan 84B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Kapplandsgatan 84B-3
 Kapplandsgatan 84B-4
 Kapplandsgatan 84B-5
 Kapplandsgatan 84B-6
 Kapplandsgatan 84B-7
 Kapplandsgatan 84B-8
 Kapplandsgatan 84B-9
 Kapplandsgatan 84B-10
 Kapplandsgatan 84B-11
 Kapplandsgatan 84B-12
 Kapplandsgatan 84B-13
 Kapplandsgatan 84B-14
 Kapplandsgatan 84B-15
 Kapplandsgatan 84B-16
 Kapplandsgatan 84B-17
 Kapplandsgatan 84B-18
 Kapplandsgatan 84B-19
 Kapplandsgatan 84B-20
 Kapplandsgatan 84B-21
 Kapplandsgatan 84B-22

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd förvaringslösning med sittplats samt en walk-in-closet med snygg belyst inredning och mjuk heltäckningsmatta. I hallen finns även gott om plats för en arbetshörna. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående nya ytskikt från 2019 med ekparkett och vitmålade väggar.

Kök

Modernt kök med släta luckor i ljusgrått, öppna hyllplan samt bänkskiva och stänkskydd i grå betonglaminat för en industriell touch. Köket är bra planerat och erbjuder såväl bra förvaring som generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I taket sitter infällda spotlights samt inbyggd ledbelysning under köksskåpen. Öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med generöst fönsterparti och utgång till en inglasad balkong i söderläge. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrig inredning.

Sovrum

Sovrummet avgränsas från vardagsrummet med en smart skjutdörr. Här ryms en dubbelsäng och det är fint ljusinsläpp från fönstret.

Badrum

Badrummet är stambytt av föreningen 2002/2003 men renoverades även 2019. Antracitgrått klinkergolv med mosaikgolv i duschhörnan och helkaklade väggar med vita stora kakelplattor. Inredningen består av wc, handfatskommod med antracitgrå laminatskiva och snyggt skålformat handfat, spegelskåp, duschhörna med avskiljande glasvägg samt både handdusch och stor taksil. I taket sitter infällda spotlights.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenheten disponeras som en 2:a enligt nuvarande planlösning men är registrerad som en 1:a enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Bergvärme & Fjärrvärme vid behov
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
1 200 kr
Försäkring
300 kr
Summa
1 500 kr
Kostnaderna är enligt schablon och kan därför variera. Föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg så det som tillkommer är vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Status
Utförd (2009-02-25)
Prestanda
112 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Förening

Namn
HSB Brf Skörden
Föreningen äger marken?
Nej, fastigheterna innehas med tomträtt. Föreningen har två olika avtal, Järnbrott 129:2 löper ut mars 2020 och Järnbrott 758:175 löper ut februari 2024.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
250 st
Antal lokaler
5 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Inre reparationsfond
853 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1995/1996 Utbyggnad av balkonger och inglasning, byte av fönster
2002/2003 Stambyte, el, renovering av badrum
2003/2004 Målning av trapphus samt nya säkerhetsdörrar
2004/2005 Nybyggnad av 4 bostadsrättslägenheter från hyreslokaler, ombyggnad av gården Kapplandsgatan 84-112
2005/2006 Nybyggnad av två bostadsrättslägenheter från föreningslokal, nybyggnad gård på Kapplandsgatan 120-148, nybyggnad föreningslokal i före detta hyreslokal.
2006/2007 Ytterdörrar till cykel- och soprum
2010/2011 Ombyggnad av innergårdar
2015/2016 Dränering
2016/2017 Bergvärme
2016/2017 Ny bastu.
2018-2019 byte av elinstallation i källare och trapphus samt installation av passagesystem. Beräknas bli klart våren 2019.
Kommande större underhåll är tak samt fasadreparation.
Parkering
I föreningen finns flera olika typer av parkeringsmöjligheter. Kostnaden för de olika platserna är P-däck 200 kr/mån, P-plats nedre inkl el för motorvärme 275 kr/mån, kallgarage 400 kr/mån, varmgarage 550 kr/mån samt MC-plats i kallgarage 200 kr/mån. Elstoplen på de platser som har det får inte användas för att ladda elbil då den inte är dimensionerad för det men det finns några platser på gästparkeringen där man kan ladda tillfälligt. Föreningen ser över om man eventuellt ska byta ut vissa elstolparna så det funkar för elbilsladdning. I dagsläget finns det lediga parkeringsplatser med till garageplatserna är det några års kö (2019-02-21).
TV/bredband
Tv via Comhem och bredband via Telia fiberlan.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har beslutat att höja avgiften 1 juli 2019 med 3% samt även 1 juli 2020 med 3%. Anledningen till höjningarna är främst att föreningen inte har höjt på länge samt att de anser att avgifterna är låga. Sen har föreningen en del större projekt på gång framöver med renovering av tak och fasad så höjningarna görs för att säkerställa att de kan genomföra detta med fortsatt god ekonomi.
Övrigt
Föreningen har en övernattningslägenhet samt en samlingslokal med utrymme för 50 personer, tvättstugor, cykelförråd, källarförråd, bastu och biltvättsplatser. Trevliga innergårdar som erbjuder gott om grillplatser, sittgrupper och lekplatser.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Skörden är en trevlig och mycket välskött förening som består av 250 lägenheter och 5 lokaler. Föreningens adress är Kapplandsgatan 84-148.

Kontrollerat med föreningen 2019-02-21.

Högsbo

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta