Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Solstrålegatan 2

Länsmansgården

2 rum
81 kvm
1 595 000 kr
4 851 kr/mån

Högst upp i huset med härlig västerbalkong & grönskande omgivningar!

HÖGST UPP i huset på Solstrålegatan med sagolik utsikt och på randen till grönområdet kring Svarte Mosse, finner ni denna välplanerade tvåa med fönster i två väderstreck och västerbalkong med kvällssol. Lägenheten ligger högst upp i huset på våning åtta av åtta och har en fin vy över omgivningarna. Bostaden är generöst tilltagen och består av hela 81 kvadratmeter vilket passar perfekt för de som vill ha lite extra yta. Hiss finns i huset. Lugnt område med goda kommunikationer in till stadskärnan med såväl spårvagn som buss.
Utgångspris
1 595 000 kr
Månadsavgift
4 851 kr/mån
Antal rum
2 st
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Boarea
81 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.4679%
Andel av årsavgift
0.47016%
Reparationsfond
5 326 kr
Våningsplan
8 av 8, hiss finns.
Byggnadsår
1965
Lghnr
15
Gatuadress
Solstrålegatan 2
Postadress
41843 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Solstrålegatan 2-1
Solstrålegatan 2-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Solstrålegatan 2-3
Solstrålegatan 2-4
Solstrålegatan 2-5
Solstrålegatan 2-6
Solstrålegatan 2-7
Solstrålegatan 2-8
Solstrålegatan 2-9
Solstrålegatan 2-10
Solstrålegatan 2-11
Solstrålegatan 2-12
Solstrålegatan 2-13
Solstrålegatan 2-14
Solstrålegatan 2-15
Solstrålegatan 2-16
Solstrålegatan 2-17
Solstrålegatan 2-18
Solstrålegatan 2-19
Solstrålegatan 2-20
Solstrålegatan 2-21
Solstrålegatan 2-22
Solstrålegatan 2-23
Solstrålegatan 2-24

Rumsbeskrivning

Hall

Möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober. Praktiskt klinkergolv och ljusgrå tapet. Längre in i lägenhetens inre hall finns ytterligare förvaring i form av tre inbyggda garderober och en rymlig klädkammare. Klädkammaren kan även användas som arbetsrum om man önskar.

Kök

Rymligt välplanerat kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket har köksinredning i vitt som kombineras med ljusa bänkytor och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Ljust parkettgolv och vita väggar. I köket ryms en matplats och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst utformat och erbjuder flera olika möbleringsalternativ. Här finns plats finns för soffgrupp och matsalsmöbel. Ljust parkettgolv och vita väggar. Stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp och härifrån nås även lägenhetens balkong i västerläge med fin utsikt över omgivningarna.

Sovrum

Väl tilltaget sovrum som med lätthet rymmer både dubbelsäng, arbetshörna och byrå. Goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Ljust parkettgolv och vita väggar. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp och fin utsikt.

Badrum

Badrummet har ljus våtrumsmatta och delvis helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfat med förvaringsskåp under, spegelskåp och badkar. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, vask och förvaringsskåp. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1965
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
300 kr
Hushållsel
2 400 kr
Summa
2 700 kr/år
Kostnaderna är enligt schablon och kan därför variera. Posten försäkring avser bostadsrättstillägget, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2009-05-27
Prestanda
97 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Solstaden
Antal lägenheter
188 st
Org.nr
716443-9080
Reparationsfond
5326 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2010 och 2040.
2019 planeras renovering/målning av trapphus samt energideklaration.
2020 planeras byte av lgh-dörrar till säkerhetsdörrar samt installation av postbox.
Utförda renoveringar:
1986 gjordes en stor renovering av husen där en översyn av det mesta gjordes.
2008 relining av avloppsstammarna.
2011 byte av cirkulationspump fjärrvärme.
2012 renovering av markterrasser och takterrasser.
2014-2016 Balansering av värmesystem och ventilationskontroll.
2015-2019 hissrenovering.
2015-2020 stambyte av tappvattenstammar.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgifter de närmsta två åren. (Kontrollerat 2019-02-19)
TV/bredband: Tv via Comhem. Internet via AllTele, Fiber Gigabit lina 1000/1000.
Parkering:

Föreningen förfogar över 54 parkeringsplatser och 139 garageplatser. Kostnaden för att hyra parkering är 300kr/mån och garage 500kr/mån. I dagsläget är det en kortare kö till garageplats och det finns lediga parkeringsplatser. (Kontrollerat 2019-02-19)

Föreningen tillåter delat ägande: Ja men den som bor i lägenheten måste äga minsta 25%.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Till alla lägenheter hör ett källarförråd. Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd för den som önskar. I föreningen finns bastu, gym, solarium, övernattningslägenhet, cykelförråd, festlokal och tvättstuga.

Brf Solstaden består av 188 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningens fastigheter är Biskopsgården 80:2 och Biskopsgården 730:370. Fastigheterna bebyggdes 1986 och består av 2 flerbostadshus.

Kontrollerat med föreningen 2019-02-19.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Länsmansgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Länsmansgården och Biskopsgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Kommunikationerna är goda. Du når centrala Göteborg på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5 och 6 samt buss 25 (Länsmansgården–Centrum–Balltorp) och buss 145 till Volvo Tuve/Torslanda.

Intressant natur och allt för en bra fritid

Här finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och sex skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I området finns Ryaskolan (F–9) och Svartedalsskolan (F–9) Sjumilaskolan (F–9), Landamäreskolan (F–6), Jättestensskolan (F–9) samt Välkomsten Västra Hisingen, som är en skola för nyanlända elever från andra europeiska och utomeuropeiska länder.