Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Östra Eriksbergsgatan 104

Eriksberg

3 rum
80 kvm
4 295 000 kr
4 372 kr/mån

Trivsam trea med inglasad balkong!

För dig som är 55 år eller äldre finns nu möjligheten att förvärva denna fina och välplanerade trea bara ett stenkast från Eriksbergs härliga kajpromenad. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och en välplanerad planlösning med sociala ytor och en härlig inglasad balkong med utsikt över hamninloppet. Ni erbjuds även ett fullutrustat kök, två sovrum, ett badrum med egen tvättavdelning samt en gäst-wc. Välkomna!
Utgångspris
4 295 000 kr
Månadsavgift
4 372 kr/mån
Antal rum
3 st
I avgiften ingår kallvatten, värme, Telia Triple play för 220 kr/mån samt en administrationskostnad på 17 kr/mån. Individuell mätning av varmvatten och el.
Boarea
80 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.9737%
Andel av årsavgift
1.97369%
Byggnadsår
2015
Lghnr
11201
Gatuadress
Östra Eriksbergsgatan 104
Postadress
41764 Göteborg

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Östra Eriksbergsgatan 104-1
Östra Eriksbergsgatan 104-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Östra Eriksbergsgatan 104-3
Östra Eriksbergsgatan 104-4
Östra Eriksbergsgatan 104-5
Östra Eriksbergsgatan 104-6
Östra Eriksbergsgatan 104-7
Östra Eriksbergsgatan 104-8
Östra Eriksbergsgatan 104-9
Östra Eriksbergsgatan 104-10
Östra Eriksbergsgatan 104-11
Östra Eriksbergsgatan 104-12
Östra Eriksbergsgatan 104-13
Östra Eriksbergsgatan 104-14
Östra Eriksbergsgatan 104-15
Östra Eriksbergsgatan 104-16
Östra Eriksbergsgatan 104-17
Östra Eriksbergsgatan 104-18
Östra Eriksbergsgatan 104-19
Östra Eriksbergsgatan 104-20

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande och möblerbar hall med gott om plats för avhängning samt två stora garderober för förvaringsmöjligheter. Ljusa väggar och ett klassiskt ekparkettgolv som flyter vidare ut i kök och vardagsrum.

Kök

Köket går i vitt med speglar tillsammans med rostfria beslag. Förvaring möjliggörs via flertalet under- och överskåp upp till tak. Ovan bänkskivan i trä sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Plats finns för ett matbord för sex personer. Ett stort fönsterparti bidrar med ett fint ljusinsläpp i rummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är väl tilltaget och har gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Från vardagsrummet når ni även bostadens härliga inglasade balkong med plats för loungemöblemang och utsikt bort mot hamninloppet.

Sovrum 1 och 2

Masterbedroom erbjuder utrymme för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i en klädkammare. Ekparkett på golvet tillsammans med vita väggar.

Bostadens andra sovrum har plats för en enkelsäng med tillhörande sängbord. En skjutdörrsgarderob erbjuder plats för klädförvaring. Med fönster i två väderstreck får rummet ett behagligt ljusinsläpp.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med grått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en handfatskommod med ovansittande spegel, wc-stol, väggmonterad torkställning, samt lyxen att ha både tvättmaskin, torktumlare, avlastningsyta och överskåp för förvaring.

Ni erbjuds även en gäst-wc med grått klinkergolv och väggar i vit våtrumstapet med en kaklad vägg i grått. Inredningen består av en wc-stol och en handfatskommod med ovansittande spegel.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2015
Ventilation
Frånluft med återvinning
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Vatten/avlopp
1 800 kr
Hushållsel
3 000 kr
Summa
4 800 kr/år

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2018-06-08
Prestanda
54 kWh/m² år
Energiklass
B

Föreningen

Namn
Brf Sjöportsterrassen
Antal lägenheter
52 st
Org.nr
769626-5672
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av köpare)
Föreningen äger marken: Ja.
Föreningens hemsida: https://brfsjoportsterrassen.se/
Renoveringar: Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmsta 5-10 åren.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget för 2019. Kontrollerat med föreningen 2018-12-28.
TV/bredband: Bredband och tv via Telia Triple Play.
Parkering:

Föreningen disponerar över 36 parkeringsplatser varav 18 i eget garage, samt MC-platser i garage. Övriga garageplatser hyrs av Deckshuset. Kölista till parkering finns

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

I föreningen finns det en gemensamhetslokal, styrelserum, övernattningsrum som medlemmar kan hyra, lägenhetsförråd, cykelplatser och garage.

I en kulturhistorisk varvsmiljö på Eriksberg ligger Bostadsrättsföreningen Sjöportsterrassen som färdigställdes och har åsatts värdeår 2015, vilket innebär att bostäderna är befriade från fastighetsavgift i 15 år. Föreningen är ägare till fastigheten Sannegården 28:4. Här finns totalt 52 välplanerade lägenheter i ett sex våningar högt tegelhus med skarpa vinklar, utblickar mot älven och en behaglig gårdsmiljö i härligt söderläge. Den totala boarean är ca. 4 206 kvm. Köpare av lägenhet i Brf Sjöportsterassen måste ha fyllt 55 år vid tillträdet. Vid äkta makar är det tillräckligt om en av makarna har uppnått sagda ålder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Eriksberg

Hamnkaraktär och charmig boendemiljö

Fartyg har tillverkats i Eriksbergsvarvet sedan 1500-talet, något som idag ger området dess speciella karaktär och charmiga boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar idag finns den 84 meter höga, orangea kranen – ett starkt landmärke. Norra Älvstranden, där Eriksberg ligger, var bebott redan på 1300-talet då Lindholmens slott fanns här.

Ta Älvsnabben över vattnet

Till och från Eriksberg kan du resa med Cityfärjan Älvsnabben. Den går med täta turer mellan hållplatser på båda sidor av älven och är ett snabbt, smidigt och trevligt sätt att ta sig till centrum – utan bil och parkeringskrångel. Det finns bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg, bland annat med busslinje 16. Du kan även cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Rikt kultur- och nöjesliv i de gamla hamnkvarteren

Via Göteborgs hamn, Nordens största hamn, passerar en stor del av Sveriges handel med utlandet. Nu pågår en förvandling av de gamla hamn- och varvsområdena till bostadsområden, arbetsplatser, nöjesstråk och kulturkvarter.

På Lindholmen växer en ny stadsdel fram, med IT-företag, bostäder och universitet. Norra Älvstranden erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du som vill träna kan välja mellan flera anläggningar: Friskis & Svettis, Nordic Wellness och SATS. En stor idrottshall finns på Lundby Strand.

På den gamla biografen Aftonstjärnan kan du se revy eller film. Ett välutrustat bibliotek ligger på Lindholmen och vid Lundby Strand hittar du Radiomuseet.

Större konferenser, utställningar och konserter arrangeras på Hotell 11 och i Eriksbergshallen. På Lundbys kulturskola kan barnen spela musik och teater, sjunga, dansa, måla och lära sig att arbeta med keramik.

Kajpromenader, bryggyoga – och mycket mer

I Eriksberg är det alltid nära till naturen och en rad grönområden. Du kan också promenera längs vattnet eller koppla av på en bänk vid kajkanten. Tre stora lekplatser och en fotbollsplan finns i och runt Färjenäsparken – en populär plats som lockar barnfamiljer från hela Göteborgsområdet. Boende i Eriksberg har gångavstånd till Hagabadet Älvstranden Spa och yogastudio. Sommartid erbjuds bryggyoga här.

Stort utbud av service, affärer, restauranger och skolor

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och matvaruaffärer. Längs kajkanterna ligger restauranger och caféer på rad med vacker utsikt över hamninloppet.

I stadsdelen finns alla skolstadier – flera förskolor och grundskolor samt många gymnasieskolor varav några, till exempel Ester Mosessons Restaurangskola, har specialinriktning.

På Norra Älvstranden finns fem grundskolor. Taubeskolan (F–6) ligger i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke och Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. På Lindholmen finns även förskolorna Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3. I Bräcke finns cirka tio förskolor. På Lindholmen ligger dessutom Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.