Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Rörstrandsgatan 1A

Centrala Hisingen

2 rum
52 kvm
2 095 000 kr
3 289 kr/mån

Gaveltvåa med fint ljusinsläpp & balkong!

Välkomna till en välplanerad tvåa som nästintill har totalrenoverats 2017. Här bor man med ett härligt gavelläge näst högst upp i huset med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och balkong i sydöstläge. Lägenheten präglas av mörka materialval i valnöt och effektfulla tapeter. Modernt renoverat kök, lättmöblerat vardagsrum, sovrum med plats för dubbelsäng, gott om förvaring samt stambytt badrum. Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende med närhet till all tänkbar service och goda kommunikationer. På kort gångavstånd ligger Ramberget och Keillers park där man har en hänförande utsikt över staden och skärgården.
Utgångspris
2 095 000 kr
Månadsavgift
3 289 kr/mån
Antal rum
2 st
I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.
Boarea
52 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.0275%
Våningsplan
2 av 3
Byggnadsår
1960
Lghnr
11
Gatuadress
Rörstrandsgatan 1A
Postadress
41703 Göteborg

Visning

Söndag 24 mars kl 13.00–13.45 Bokad visning! Anmäl nedan.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Rörstrandsgatan 1A-1
Rörstrandsgatan 1A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Rörstrandsgatan 1A-3
Rörstrandsgatan 1A-4
Rörstrandsgatan 1A-5
Rörstrandsgatan 1A-6
Rörstrandsgatan 1A-7
Rörstrandsgatan 1A-8
Rörstrandsgatan 1A-9
Rörstrandsgatan 1A-10
Rörstrandsgatan 1A-11
Rörstrandsgatan 1A-12
Rörstrandsgatan 1A-13
Rörstrandsgatan 1A-14
Rörstrandsgatan 1A-15
Rörstrandsgatan 1A-16
Rörstrandsgatan 1A-17
Rörstrandsgatan 1A-18
Rörstrandsgatan 1A-19
Rörstrandsgatan 1A-20
Rörstrandsgatan 1A-21

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob och en generös skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas. Golvet kläs av valnötslaminat och väggarna har en blå mönstrad tapet.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum i härligt gavelläge som präglas av fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Härifrån nås även lägenhetens balkong i sydöstläge med utsikt in mot stan och kranarna i hamnen. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. Golvet kläs av valnötsparkett och väggarna är målade i vitt.

Kök

Köket renoverades 2017 med köksinredning i valnötslaminat, mörkgråa arbetsytor och stänkskydd i gråmönstrad och guldig mosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Golvet kläs av valnötslaminat och väggarna har en grå mönstrad tapet. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster mot Porslinsfabriken bidrar med dagsljus.

Sovrum

Rymligt sovrum som präglas av mönstrade tapeter i gråa toner och golv med valnötslaminat. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum

Badrummet stambyttes 2011 men fick delvis ny inredning 2017. Ljusgrått klinkergolv samt helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, kommod med skålhandfat, spegel, väggskåp samt duschhörna med vikväggar i klarglas.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1960
Ventilation
Självdrag
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
300 kr
Hushållsel
2 400 kr
Summa
2 700 kr/år
Kostnaderna är enligt schablon och kan därför variera. Posten försäkring avser bostadsrättstillägget, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2010-02-08
Prestanda
141 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Porslinsfabriken
Antal lägenheter
33 st, varav 1 st hyresrätter
Org.nr
769604-4838
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Kopare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Föreningens hemsida: https://brfporslinsfabriken.se/
Renoveringar: Gjorda renoveringar:
2018 - Byte till säkerhetsdörrar.
2017 - Nytt styrelserum, uppfräschning städskrubb och wc i källaren.
2017 . Stambyte som rörde 6 lägenheter som återstod
2016 - OVK utförd.
2006 - Stambyte på två av fyra stammar.

Kommande renoveringar:
2019 planerar man att byta de liggande stammarna och fönstren. Föreningen har en dialog med Trafikverket om att de ska bekosta en del utav renoveringen av fönsterna.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Fastighetspartner. Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 3% f.r.o.m Mars 2019. Detta görs för att säkerställa att föreningen kan upprätthålla en god ekonomi trots att de genomför ett par större renoveringar och att driftkostnaderna just nu är relativt höga. I den ekonomiska planen ligger en planerad årlig höjning om 2% men inga vidare beslut tagna i dagsläget.
TV/bredband: Tv och bredband via Comhem.
Parkering:

Föreningen förfogar över 6 garage. Kostnad för att hyra garage är 1050kr/mån. I dagsläget finns det ingen ledig plats men det är inte heller någon i kö (2019-02-26). Det finns även boendeparkering i området.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Ok med 10/90 mellan barn/föräldrar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

I föreningen finns gemensam tvättstuga (två tvättmaskiner, separat centrifug, tumlare, mangel- och torkrum), lägenhetsförråd, cykelrum, matkällare samt vind.

Brf Porslinsfabriken registrerades hos Bolagsverket 2013-08-28. Upplåtelse med bostadsrätt skedde juli 2016. Föreningens fastighet är Brämaregården 12:24 med adress Kvillegatan 8-10 samt Rörstrandsgatan 1A-B. Föreningen består av ett flerbostadshus i tre våningar med tillhörande vind och utgörs av 33 bostadsrättslägenheter samt en hyresrätt.

Kontrollerat med föreningen 2019-02-26.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.