Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Bratteråsgatan 66

Eriksberg

2 rum
47 kvm
2 850 000 kr (slutpris)
2 867 kr/mån
Såld

2:a Eriksberg - Trivsam tvåa i populära Eriksberg med balkong och låg avgift!

Brf Magasinet! Bostaden säljs till ett fast accepterat pris, vid snabb affär. Välkomna till denna trevliga och välplanerade tvåa som erbjuder smarta lösningar tillsammans med modern design. Ni har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket ger er flertalet möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Rogivande sovrum med utrymme för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Slutligen har ni ett helkaklat badrum med dusch och kombinerad tvätt- och torkmaskin.
Slutpris
2 850 000 kr
Månadsavgift
2 867 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Triple Play.
Boarea
47 kvm (enligt Ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.6383%
Våningsplan
3. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2013
Lgh.nr
11302
Gatuadress
Bratteråsgatan 66
Postadress
41762 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Bratteråsgatan 66-1
 Bratteråsgatan 66-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Bratteråsgatan 66-3
 Bratteråsgatan 66-4
 Bratteråsgatan 66-5
 Bratteråsgatan 66-6
 Bratteråsgatan 66-7
 Bratteråsgatan 66-8
 Bratteråsgatan 66-9
 Bratteråsgatan 66-10
 Bratteråsgatan 66-11
 Bratteråsgatan 66-12
 Bratteråsgatan 66-13
 Bratteråsgatan 66-14
 Bratteråsgatan 66-15
 Bratteråsgatan 66-16
 Bratteråsgatan 66-17
 Bratteråsgatan 66-18
 Bratteråsgatan 66-19
 Bratteråsgatan 66-20
 Bratteråsgatan 66-21
 Bratteråsgatan 66-22
 Bratteråsgatan 66-23
 Bratteråsgatan 66-24
 Bratteråsgatan 66-25

Rumsbeskrivning

OBS! Lägenheten är pantnoterad som 1 rok.

Hall

Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv som sedan övergår till fin ekparkett vilket är genomgående i bostaden tillsammans med vitmålade väggar. Plats för fri avhängning har ni till er höger och en garderob erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum/Kök

Ta er vidare till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum med plats för ett matbord tillsammans med fyra tillhörande stolar. Välplanerade kvadratmeter vilket ger plats för vänner och familj att umgås på. Härifrån når ni även bostadens balkong med utsikt bort mot den ikoniska Eriksbergskranen.

Kök i klassiskt vitt med rostfria beslag och goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Sovrum

Rogivande sovrum med gott om utrymme för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Plats finns även för extra förvaringsmöblemang, kontorshörna eller en spjälsäng om så önskas. Kläderna förvaras i en skjutdörrsgarderob med spegelglas.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc-stol, handfat i kommod med ovansittande spegel, duschhörna med väggar i klarglas samt en tvättmaskin med avlastningsyta och ett överskåp för förvaring.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med värmeåtervinning,
Våningsplan
3. Hiss finns.

Driftkostnader

Uppvärmning
2 400 kr
Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
1 200 kr
Försäkring
350 kr
Summa
6 950 kr
Obs! Kostnaderna är ett snitt för denna typ av bostad.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-07-04)
Prestanda
59 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Magasinet på Norra Älvstranden
Org.nummer
769618-2265
Föreningen äger marken?
Föreningen äger marken.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
119 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägandeskap.
Renoveringar
Det finns inga planerade renoveringar.
Parkering
I garaget under gården finns 58 parkeringsplatser att hyra för ca 1 100/månad och för MC-platser ligger kostnaden på ca 500 kr/mån. Separat kö, i dagsläget är det en kortare kö för parkeringsplatserna.
TV/bredband
Tv och bredband via Telia Triple play.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av RB Ekonomi. Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.
Övrigt
Det finns en gästlägenhet att hyra för medlemmar för 300 kr/natt med fyra bäddar, badrum och kök. I föreningen finns även cykel-, barnvagns- och städrum, fastighets- och rullstolsförråd samt styrelserum. Varje lägenhet har tillgång till ett förråd.
Allmänt om föreningen
Brf Magasinet består av två hus med sammanlagt 119 bostäder samtliga upplåtna med bostadsrätt . Husen är åtta våningar höga, med undantag från den östra delen som är 12 våningar hög med fyra våningar i suterräng mot Bratteråsbacken. Bostäderna stod klara för inflyttning under 2013. Fastighetsbeteckning: Sannegården 7:10 samt del av Sannegården 7:6 och 7:11. Adresser i föreningen är Bratteråsgatan 60, 62, 64, 66 och Bratteråsbacken 33.

Föreningen deltar i gemensamhetsanläggningen Sannegården GA:10 avseende sopsug. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. Föreningen deltar även i gemensamhetsanläggningen Sannegården GA:35 avseende kommunikationsytor med grönytor, belysning, bevattningsanordning, länkplatta, hiss, cykelrum, dag-, spill- och kallvattenledningar samt kulvert. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av Juvels samfällighetsförening. Samfälligheten Juvel satsar extra på att försköna utemiljöerna, planteringar och rabatter mm. JM har också planera på att erbjuda samfällighetens medlemmar att nyttja mark för odlingslotter i pallkragestorlek.

Kontrollerat med föreningen 2020-12-29.

Eriksberg

Hamnkaraktär och charmig boendemiljö. Norra Älvstranden erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du som vill träna kan välja mellan flera anläggningar: Friskis & Svettis, Nordic Wellness och SATS. En stor idrottshall finns på Lundby Strand. På Lindholmen ligger dessutom Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers. Området är fortsatt under uppbyggnad och utvecklingen med fler bostäder och företag är blomstrande.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta