Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gustaf Dalénsgatan 3B

Kvillebäcken

3 rum
76 kvm
3 500 000 kr (slutpris)
4 398 kr/mån
Såld

3:a Kvillebäcken - Nyproducerad trea i populära Kvillebäcken med balkong!

Via hiss tar ni er upp till denna nyproducerade trea med allt ni kan tänkas behöva och genomtänkta ljusa materialval som följer bostadens alla rum. Lägenheten är välplanerad och utformad med vardagsrum, matplats och kök i en delvis öppen och social planlösning med plats för såväl soffhäng som för trevliga middagsbjudningar. Köket har allt ni kan tänkas behöva med gott om plats för förvaring. Vidare finner ni bostadens två sovrum där master bedroom har utgång till bostadens stora balkong med plats för loungemöblemang. Slutligen erbjuds ni ett badrum med lyxen att ha en egen tvättavdelning!
Slutpris
3 500 000 kr
Månadsavgift
4 398 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Hushållsel tillkommer efter faktisk förbrukning.
Boarea
76 kvm (enligt Enligt ekonomisk plan)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.9685%
Våningsplan
4 av 7. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018-2019
Lgh.nr
3B-1301
Gatuadress
Gustaf Dalénsgatan 3B
Postadress
41724 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Gustaf Dalénsgatan 3B-1
 Gustaf Dalénsgatan 3B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gustaf Dalénsgatan 3B-3
 Gustaf Dalénsgatan 3B-4
 Gustaf Dalénsgatan 3B-5
 Gustaf Dalénsgatan 3B-6
 Gustaf Dalénsgatan 3B-7
 Gustaf Dalénsgatan 3B-8
 Gustaf Dalénsgatan 3B-9
 Gustaf Dalénsgatan 3B-10
 Gustaf Dalénsgatan 3B-11
 Gustaf Dalénsgatan 3B-12
 Gustaf Dalénsgatan 3B-13
 Gustaf Dalénsgatan 3B-14
 Gustaf Dalénsgatan 3B-15
 Gustaf Dalénsgatan 3B-16
 Gustaf Dalénsgatan 3B-17
 Gustaf Dalénsgatan 3B-18
 Gustaf Dalénsgatan 3B-19
 Gustaf Dalénsgatan 3B-20

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med gott om förvaringsmöjligheter i två garderober. Plats finns även för fri avhängning. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt. Ett genomgående tema som följer hela bostaden och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel med möbler och textiler.

Vardagsrum/Kök

Ta er vidare till vardagsrummet som tillsammans med matplats och kök bildar en delvis öppen och social planlösning med plats för såväl soffhäng som för trevliga sammankomster runt ett matsalsbord. Ljuset tillåts att flöda i rummet från två stora fönsterpartier samt från den franska balkongen.

Köket är fullutrustat med allt ni kan tänkas behöva och erbjuder bra utrymme för förvaring i både över- och underskåp och gott om arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av en glaskeramikhäll, köksfläkt från Franke, inbyggd ugn och mikro i högskåp, integrerad diskmaskin samt hel kyl och frys.

Sovrum 1 och 2

Bostaden erbjuder två sovrum där det större har en självklar plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i tre garderober. Från master bedroom når ni även bostadens härliga balkong med plats för loungemöblemang.

Bostadens andra sovrum har gott om plats för en enkelsäng med tillhörande sängbord samt ett skrivbord om så önskas. En garderob erbjuder plats för förvaring.

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med klinkergolv i grått tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, wc-stol, badkar samt lyxen att ha en egen tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare tillsammans med avlastningsyta och förvaring i tre ovansittande väggskåp.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2018-2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Våningsplan
4 av 7. Hiss finns.

Driftkostnader

Uppvärmning
2 400 kr
Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
1 200 kr
Försäkring
4 200 kr
Summa
10 800 kr
Obs! Kostnaderna är ett snitt för denna typ av bostad.

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Origo
Org.nummer
769632-8157
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
113 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
474 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen har inga inplanerade renoveringar då fastigheten är nyproducerad.
Parkering
I föreningen finns 48 garageplatser. En garageplats beräknas kunna hyras för ca 1 250 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 3 MC-platser. En MC-plats beräknas kunna hyras för ca 650 kr/månad. Utvalda garageplatser kommer förses med laddning för elbilar. I dagsläget finns det inga platser lediga. Vill man ställa sig i kön kontaktar man City Security.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Comhem.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.
Övrigt
Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd placerat i källare. Lägenheter i trapphus 1B och 2A har sina förråd i källaren på intilliggande hus då dessa trapphus saknar källare. Innergård kommer anläggas med cykelparkering, grönytor och gångbanor.
Allmänt om föreningen
Brf Origo äger fastigheten Brämaregården 61:8. Projektet omfattar nybyggnad av flerbostadshus med totalt 113 lägenheter i storlekar från 39 till 112 m² och 1 till 4,5 rum och kök, det finns även 2 hyresrättslokaler. Bostäderna är fördelade på tre huskroppar i fem till sju plan. Hiss finns till alla våningsplan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Till föreningen hör adresserna Borstbindaregatan 17-21, Gustaf Dalénsgatan 3A-E och Långängen 10-12. Entreprenad genomförs av Bonava.

För mer information besök gärna projektets hemsida: https://www.bonava.se/bostad/goteborg/kvillebacken/kvillebacken-brf-origo.

Kontrollerat 2019-12-06.

Kvillebäcken

Ett område i förnyelse

I Kvillebäcken finns främst flerbostadshus, men även villaområden i anslutning till Gamla Björlandavägen. Sedan vintern 2010/2011 byggs 2 000 nya lägenheter i Kvillebäcken som tillsammans med Glasiären och Saluhallen vid Vågmästareplatsen utgör en del av centrala Hisingen, som i sin tur är en del av förnyelsen av Backaplansområdet.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

PStort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. Bibliotek hittar du på Borstbindaregatan i Glasiären.

Träning eller picknick i det gröna?

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna.

Möjlighet finns till både ridning och golf, bara en liten bit längre ut. Utbudet av träningsanläggningar är stort, Lundbybadet, SATS och Sportlife är några exempel.

Service, affärer, restauranger och skolor – här finns mycket att välja på

Det finns mycket att välja på när det gäller service, affärer och restauranger. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger centralt. I Glasiären hittar du Vårdcentral, Apotek, Folktandvård och ICA.

I närområdet finns Bjurslättsskolan (F–6), Rambergsskolan (F–6) och Santosskolan på Lindholmen (7–9). Två nybyggda förskolor ligger längst ner i två hyreshus i Kvillebäcken. Ytterligare en nyöppnad förskola finns i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta